Tilbage til Alle begivenheder

Adventskoncert i Tvis Kirke

  • Tvis Kirke Hovedgaden 3 7500 Holstebro (kort)

Musikstuderendes Kor ved Aarhus Universitet indbyder til julekoncert.

"Adventus Domini – Herrens komme"

To værker udgør hovedværkerne ved årets julekoncerterne med Musikstuderendes Kor:

- ”Uns ist ein Kind Geboren”, en motet for dobbeltkor af Johann Ludwig Bach, også kaldet ”Meiningen Bach”, opkaldt efter hoffet i Meiningen, hvor han var ansat det meste af sit liv. Johann Ludwig var granfætter til Johann Sebastian Bach og levede 1677 – 1731. Han blev først ansat som violinist i orkestret ved hoffet i Meiningen, men blev senere udnævnt til kantor og og kapelmester. Ikke mange af Johann Ludwigs værker har overlevet, men en del af dem er fundet i afskrift hos Johann Sebastian Bach, der øjensynligt opførte flere af sin granfætters værker.

- ”Quatre motets pour le temps nöel” af Francis Poulenc. Poulenc levede 1899 – 1963 og var selvlært komponist. Hans mor havde lært ham at spille klaver, men det forventedes af ham, at han skulle overtage faderens manufakturforretning, så videregående musikalske studier blev ikke tilladt. Han blev sammen med blandt andre Satie kendt som medlem af gruppen af unge komponister, kaldet Les Six. De fire motetter blev komponeret i 1952.

Begge hovedværker tematiserer "Herrens Komme" men med vidt forskellige udtryk, klange og satsteknikker.

Derudover opfører Musikstuderendes Kor arrangementer af en række salmer og -sange til advents- og juletiden fra flere egne af verden og der bliver også fællessalmer undervejs i koncerterne.
Måske tager vi et smut til julebal i nisseland - og så siger vi ikke mere!

Entré: 50 kr. og gratis for børn og unge under 16 år.

Vi glæder os til at synge julen ind med jer!

Tidligere begivenhed: 12. september
Åben korprøve
Senere begivenhed: 19. december
Julekoncert i Vejlby Kirke